Reisverhalen

Overnachting bij de Chiemsee

Chiemsee

Wat een heerlijk weertje hadden we dit weekend. Rond de 20-25 graden en een stralend zonnetje. We besloten om met de camper richting Duitsland te rijden, en dit keer naar de Chiemsee. De Chiemsee is het grootste meer in Beieren. Voor ons vanuit Flachau (AT) niet langer dan anderhalf uur rijden.

Bij de Chiemsee is genoeg keuze voor een camping of eenvoudige camperplaats. Wij hebben gekozen voor camping Kupferschmiede op loopafstand van de Chiemsee. Deze camping is aangesloten bij ACSI, en voor ons ook een voordeel omdat wij een lidmaatschap hebben bij ACSI. De camping is van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan toiletten, douches, en ook een eigen restaurant. Aangezien het BBQ weer was hebben wij voor een heerlijke BBQ gekozen, en zijn wij niet bij het restaurant geweest, maar het zag er wel erg gezellig uit.

De Chiemsee kenden wij alleen van erlangs rijden wanneer wij van Oostenrijk naar Nederland reden, en waren er nog niet echt geweest. We hebben er een aantal jaren geleden een keer een korte pauze gemaakt omdat één van onze jongens hoge nood had. Maar echt geweest dus nog niet. De Chiemsee staat bekend om de vele muggen in de zomer. Ook nu waren er al aardig veel vliegjes, beestjes en een aantal muggen heb ik al gezien, dus ik denk dat dat wel klopt.

Op de camping hadden we een mooi plekje trouwens. We mochten zelf een plaats uitzoeken. Ons viel wel op dat er veel “vaste plaatsen” op de camping zijn. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de camping naast een drukke straat ligt. Deze route is geliefd bij motorrijders en sportwagens. Geluidstil is het er niet. Wanneer je echt voor de rust komt zou ik deze camping niet aanbevelen, en wanneer je geen last hebt van geluid natuurlijk wel.

Al met al is de Chiemsee zeker een bezoekje waard. Heerlijk aan het water, afkoelen bij de warme en zonnige dagen en het heerlijk wandelen langs leuke dorpjes en winkeltjes.

Auteur

s_melkert@live.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *